Volontärarbete 1-3 veckor (KORT)

Utbyte Kort är så kallade workcamps som pågår under 1-3 veckor där en grupp volontärer, vanligen 10-15 personer, från olika länder och i olika åldrar möts och jobbar på ett projekt tillsammans. En viktig del av ett workcamp handlar också om att laga mat ihop, umgås och lära känna varandra och varandras kulturer vid sidan av arbetet. Tillsammans kan man exempelvis ordna roliga utflykter och aktiviteter. Här hittar du en lista över samtliga Kort-projekt. 

Ansökan

Här kan du läsa mer om hur du ansöker.

Kostnad

Se fliken priser

Ålder

De flesta projekt har en åldersgräns på 18 år och uppåt. Är åldersgränsen en annan skriver vi ut det i projektbeskrivningen eftersom det förekommer workcamps som riktar sig mot äldre men ännu icke myndiga ungdomar. Är du i strax under 18 år får du gärna höra av dig till oss så hör vi efter med vår partnerorganisation för det projektet om undantag kan göras, vilket ofta kräver målsmans godkännande.


Typ av projekt

Det finns många olika teman på PeaceWorks Kort-projekt. Det kan handla om bland annat miljö, barn, manuellt arbete, språk och kultur. Själva volontärarbetet kan alltså bestå i väldigt många olika saker: från att  hjälpa en kommun att röja och göra fint i en park till att arrangera en kulturfestival eller att måla om ett ungdomshus. PeaceWorks har även många kortprojekt som inte läggs upp på hemsidan. Kontakta oss för mer information. 

Boende

Boendeformen ser olika ut på olika workcamps. Man kan exempelvis bo i ett par sovrum i ett hus, i en skolsal eller i tält.

Aktuella länder

PeaceWorks erbjuder i år Kort-projekt i följande länder:
Island - Frankrike - Tyskland - Storbritannien - Serbien - Spanien  - Italien - Ukraina - Estland Grekland - Österrike - PalestinaKorea - Japan - Hong Kong - Algeriet - MarockoUSA - Tjeckien

För information om projekten i de olika länderna, gör en sökning efter dina önskemål i vår databas.


Avresedatum

Det finns Kort-projekt under hela året. Under sommarmånaderna finns det extra många projekt och länder att välja mellan. Sök gärna efter Kort-projekt på PeaceWorks databas.

Frågor?

Här kan du läsa mer information om utbyte Kort. Om du har fler frågor elller funderingar, maila info@peaceworks.se eller ring 08 615 05 58. Vill du komma i kontakt med en ex-volontär som redan deltagit i ett Kort-projekt, hör av dig till oss. Här och här kan du läsa om tidigare Kort-volontärers erfarenheter. 

_______________________________________________________________________
 


Sofia Gadelii
Volontärhandläggare
sofia.gadelii@peaceworks.se


Klara Andrée      
Volontärpraktikant                              
evs@peaceworks.se


Desirée Sterner
Volontärpraktikant
info@peaceworks.se