Volontärarbete 1-3 veckor (KORT)

Utbyte Kort

Detta utbyte pågår under 1-3 veckor där en grupp volontärer, vanligen 10-15 personer, från olika länder och i olika åldrar möts och jobbar på ett projekt tillsammans. En viktig del av ett workcamp handlar också om att laga mat ihop, umgås och lära känna varandra och varandras kulturer vid sidan av arbetet. 

Typ av projekt?

Det finns många olika teman på PeaceWorks Kort-projekt. Det kan handla om bland annat miljö, barn, manuellt arbete, språk och kultur. Själva volontärarbetet kan alltså bestå i väldigt många olika saker: från att  hjälpa en kommun att röja och göra fint i en park till att arrangera en kulturfestival eller att måla om ett ungdomshus. PeaceWorks har även många kortprojekt som inte läggs upp på hemsidan. Kontakta oss för mer information. 

Just nu rekommenderar vi dig att fira jul i Betlehem! Lightning Christmas In Palestine är ett kort volontärprojekt som är utöver det vanliga.   

Aktuella länder?

PeaceWorks erbjuder i år Kort-projekt i följande länder:
Island - Palestina - Costa Rica - Indonesien  

Se samtliga projekt här!

När? 

Det finns Kort-projekt under hela året. Under sommarmånaderna finns det extra många projekt och länder att välja mellan. Sök gärna efter Kort-projekt på PeaceWorks databas.

Boende?

Boendeformen ser olika ut på olika workcamps. Man kan exempelvis bo i ett par sovrum i ett hus, i en skolsal eller i tält.

Kostnad?

Pris: 2 500 kr innanför Europa, 4 500 kr utanför Europa + en avgift som värdlandet tar ut på 100-250€. 

I priset ingår:

  • Mat och boende
  • Stöd från PeaceWorks och mottagande organisation
  • Stipendietips
  • Utbytesförberedelser vid resa till Palestina
  • Intyg efter genomfört volontärutbyte (Vid efterfrågan)

ANSÖK HÄR!

 

Frågor?

Maila info@peaceworks.se eller ring 08 615 05 58! 

Vill du komma i kontakt med en ex-volontär som redan deltagit i ett Kort-projekt, hör av dig till oss. Här och här kan du läsa om tidigare Kort-volontärers erfarenheter. _______________________________________________________________________
 


Sofia Gadelii
Volontärhandläggare
sofia.gadelii@peaceworks.se


Malin Göransson    
Volontärpraktikant                              
evs@peaceworks.se


Lovisa Grönlund
Volontärpraktikant
info@peaceworks.se